KUCHNIA MIŁOSNA
czwartek, 30 maja 2019

Zdrowe burgery z łososiem, ziołami i czarnymi bułeczkami

›
Jaką bujną roślinnością pokryły się przestrzenie! Powietrze nasycone jest świeżością zieleni, zapachem życia. Nic, tylko chłonąć ...
wtorek, 7 maja 2019

Bułeczki z borówkami - blueberry scones

›
Trochę o intymności Z rzeczy najważniejszych: Gdzie idzie twoja ręka, jak zginasz nadgarstek, kiedy kładziemy się jak zamotana...
2 komentarze:
poniedziałek, 6 maja 2019

Chaczapuri lobiani, gruziński placek z fasolą - wersja wegańska

›
Zauważyliście, że ostatnio pojawia się coraz więcej gruzińskich piekarni i pierogarni? Nic dziwnego, bo najwyraźniej Gruzini dob...
środa, 5 grudnia 2018

Jabłka pieczone z rumem i z orzeszkami w karmelu

›
Mroźne powietrze wieczorów pachnie rozgrzanym karmelem i lśni poczerwieniałymi do nieprzytomności jabłkami policzków. Iskr...
1 komentarz:
wtorek, 4 grudnia 2018

Tosty francuskie z chałki dyniowej

›
Swetry wyplatane w warkocze śniegu i wyplatane chałki ciepła. Okna przyprószone cukrem pudrem, lukrowane serduszka. Grudzień, kru...
poniedziałek, 24 września 2018

Lawendowo-różany tort piernikowy

›
Biszkopt: - 5 jajek L - niepełna szklanka mąki pszennej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - pół szklanki drobnego cuk...
niedziela, 23 września 2018

Wytrawne gofry piernikowe

›
Wytrawne gofry piernikowe z gruszkami i gorgonozlą - 1 szklanka mąki pszennej - 150 g pierników Katarzynek "Kopernik...

Burgery piernikowe

›
Burgery piernikowe (6 sztuk): Bułki z piernikową kruszonką: - 500 g mąki pszennej typ 550 - 90 g miękkiego masła - 30...
1 komentarz:
piątek, 31 sierpnia 2018

Pomidorowa tarte tatin

›
Słońce wybiera coraz to krótsze dróżki po niebie. Łagodnie gładzi łany nawłoci. Krzewy uginają się od słodyczy pomidorów. K...
czwartek, 30 sierpnia 2018

Sałatka z pieczonych pomidorów i mozzarelli z jajkiem z płynnym żółtkiem

›
Te wszystkie kształty i kolory, urodzaj, w który można zanurzyć ręce: pomidory są w swoim najlepszym momencie. Taka różnorodno...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Zucchini Blues
Hołduję przyjemnościom. Estetyzuję swoje przestrzenie, wysładzam etery. Angażuję zmysły, na nowo szkicuję słowa. Śnię o biżuteryjnych ciasteczkach i lśniących pâtisseries. Rozpisuję codzienność na slow life.
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.