niedziela, 23 września 2018

Wytrawne gofry piernikowe




Wytrawne gofry piernikowe z gruszkami i gorgonozlą

- 1 szklanka mąki pszennej
- 150 g pierników Katarzynek "Kopernik"
- 2 jajka L
- 100 g roztopionego masła
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- ok.1 szklanka mleka
- sól
- chilli

- 3-4 gruszki
- ok. 150 g gorgonzoli 
- tymianek
- rozmaryn

1. Pierniki rozdrabniamy bardzo drobno w malakserze, mieszamy z pozostałymi składnikami do uzyskania gładkiego ciasta. 
2. Gofry smażymy w gofrownicy przez ok.3-4 minuty. 
3. Gruszki kroimy w plastry o grubości ok.1.5 cm, grillujemy. Układamy na wierzchu gofrów razem z pokrojoną gorgonzolą i posiekanymi ziołami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz