wtorek, 1 stycznia 2013

Tartaletki z krewetkami, szpinakiem i kawiorem


Pysznego Nowego Roku!

Tartaletki z krewetkami, szpinakiem i kawiorem

- 275 g ciasta francuskiego
- ok. 18 dużych surowych krewetek
- 50 g szpinaku baby
- 10 g kawioru
- 1 jajko
- 5 łyżek śmietany 18 %

- sól
- pieprz
- pieprz kajeński
- gałka muszkatołowa

1. Z ciasta francuskiego wycinamy 18 krążków, formujemy z nich miseczki, podwijając brzegi do wewnątrz.
2. Jajko mieszamy ze śmietaną i przyprawami. Powstałą masą napełniamy miseczki, układamy w nich połowę szpinaku, na wierzchu kładziemy ponacinane krewetki.
3. Tartaletki pieczemy przez ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
4. Po wystudzeniu tartaletek układamy na nich odrobinę kawioru i pozostałe listki szpinaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz