środa, 13 czerwca 2012

¡ Viva México ! : Quesadilla


Prościej się nie da. Alternatywa rodem z Meksyku dla kanapek i tostów. Może być ostro.

Quesadilla ( 1 porcja ):

- 2 tortille ( przepis tutaj )
- 100 g żółtego sera
- 75 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 1/4 czerwonej papryki
- sproszkowane chilli
- pieprz czarny
- 1/4 pęczka kolendry

1. Ścieramy ser na tarce o grubych oczkach, paprykę i kolendrę drobno siekamy.
2. Na jedną tortillę nakładamy ser, paprykę, kolendrę i fasolę. Posypujemy chilli i pieprzem. Przykrywamy drugim plackiem, dociskamy.
3. Placek kładziemy na suchej, rozgrzanej patelni. Przypiekamy z dwóch stron, aż wnętrze będzie miękkie i płynne, a placki zrumienione.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz